5 skäl att köpa ett framgångsrikt företag i stället för att skapa ett nytt

Att eliminera några av de okända markerna med ett nytt företag kan ge dig ett hopp om framgång.

Överväger du att starta upp ett nytt företag? Kanske är detta ditt första eller kanske du är en seriell entreprenör med några framgångsrika företag under ditt bälte och din nästa briljanta idé bara slog. Du har dina ankor i rad, affärsplanen kartlagd, motivation på en heltid hög, och du är redo att gå full fart framåt. Men … kanske borde du inte löpa hela linan ut.

Den hårda verkligheten är att de flesta nya företag misslyckas. Enligt data från presidiet för arbetsstatistik misslyckas cirka 20% av de små företagen redan under  sitt första år, 50% misslyckas under sitt femte år och 70% misslyckas under sitt tionde år.

En   CBInsights-analys av 101 startande grundare hittades. Det här är de främsta anledningarna till att nya företag misslyckades:

●   42%   av småföretag misslyckades eftersom det inte finns något behov av marknaden för sina tjänster eller produkter.

●   29%   misslyckades eftersom de fick slut på pengar.

●   23%   misslyckades eftersom de inte hade rätt team som körde verksamheten.

Det finns tydligt flera skäl till att nya företag misslyckas. Som företagare som tar upp ett nytt företag är det mycket osäkerhet framför dig. Men vad händer om det finns ett sätt att mildra den risken?

De flesta entreprenörers mål är att nå ekonomisk frihet, som arbetar på eget plan   eller göra en inverkan – eller alla tre. Oavsett vilket mål du resonerar mest, finns det ett bättre och snabbare sätt att nå det.

Köp ett etablerat företag.

De flesta böcker, resurser och kurser   du har konsumerat för det här datumet har förmodligen lärt dig en sak – hur man startar ett nytt företag. Om du vill nå dina mål snabbare än du någonsin visste möjligt, här är 5 skäl du borde köpa ett etablerat företag i stället för att starta en nytt.

1. Betala dig själv och tjäna snabbare.

De flesta företagare startar ett företag med ett tydligt mål i åtanke: tjäna pengar. De bestämde sig för att sätta bra mynt i sina fickor så fort som möjligt så att de kan använda pengarna för att ta hand om sin familj, resa mer, ge mer, spendera mer tid med sina barn etc. Men vad de flesta företagare inte känner igen när man startar ett nytt företag är det att de kommer att vara fastlåst för okänd tid.

Du betalar ut ur fickan för att täcka oväntade kostnader, oförutsägbara hinder, anställa ett lag och mer. Det tar flera månader – kanske till och med år – innan du någonsin får en enda dollar tillbaka från dina ansträngningar.

I stället köper du ett företag som redan finns. Att köpa ett etablerat företag innebär att du kan vinna direkt och vara bra på väg för att nå den ekonomiska friheten du har i åtanke. Du kan spendera din tid på att arbeta verksamheten i stället för i det, och öka din befintliga vinst ännu mer.

2. Grundarbetet har redan gjorts.

En annan stor fördel med att köpa etablerade företag behöver inte oroa sig för att bygga en hel grund. Precis som ett hem måste ett företag ha en stark grund att överleva. Standard operativa procedurer, policyer och rätt anställda är bara några få att namnge. Alla dessa delar tar år att bygga från början.

När du köper ett befintligt företag köper du ett fullt fungerande ekosystem med allt detta redan på plats. Du kan gå in som den nya ägaren som vet det mest tidskrävande grundarbetet redan har gjorts och ditt företag är redan lönsamt.

Som köpare är det ditt jobb att skaffa dig så mycket underlag som möjligt för att se till att du har all nödvändig information innan du köper, så om du känner som om data har blivit utelämnade under förhandlingar med säljaren, fråga fler frågor tills du är säker.

3. Du behöver inte använda dina egna pengar för att köpa ett företag.

Efter att ha pratat med entreprenörer i mitt nätverk som aldrig har köpt existerande företag hittade jag nej. Anledningen till att de inte har det är att de tror att det kommer att ställa dem – och deras bankkonto – tillbaka. Mycket.

Sanningen är att du inte ens behöver dina egna pengar för att köpa befintliga företag. De flesta företagare är inte medvetna om detta, men det finns   hundratals strategier du kan använda för att köpa befintliga företag utan att använda en enda dollar av dina egna pengar.

Ett sätt är att göra säljaren av affärsdelen av affären. Det innebär att du kan förhandla med säljaren om att betala dem ett bestämt belopp av företagets vinst per månad tills en överenskommen balans betalas av.

En annan taktik är att använda förvärvet av målfastigheter. Investopedia definierar detta som “när ett företag köper mest eller alla andra företagsaktier för att få kontroll över det företaget. Genom att köpa mer än 50% av ett målföretags aktier och andra tillgångar kan förvärvaren fatta beslut om de nyförvärvade tillgångarna utan godkännande av bolagets aktieägare. “

I ett telefonsamtal, förklarade Moran Pober, grundare av Acquisitions.com och ägare och investerare till flera företag, att “Att växa klient genom klient och uppstartning ensam leder inte snabbt till dina mål.”

4. Folk vill faktiskt sälja sina (framgångsrika) affärer till dig.

En sak som jag ofta hör av företagare som är intresserade av att köpa företag är att de inte vet varför ägaren till ett framgångsrikt företag skulle vilja sälja det.

Sanningen är att det finns tusentals framgångsrika företag till försäljning just nu, med ägare desperat att sälja dem ASAP. För att bara nämna några orsaker till att människor säljer företag: de vill gå i pension, sina barn vill inte ärva familjeföretaget, eller de vill helt enkelt inte längre stressen som kommer med att äga ett företag.

Med det sagt finns det en rätt och en felaktig väg att närma sig ägaren eller säljaren av ett företag. Att köpa ett företag handlar om att utveckla ett förhållande till ägaren och tjäna tillit länge innan en överenskommelse är undertecknad. I ett telefonsamtal med entreprenör Diana Mandell, en dating och kommunikationsexpert, förklarade hon: “Liksom dejting är det så viktigt att kommunicera till säljaren av verksamheten om sina problem och behov.”

5. Du kan köpa med förtroende med att du kommer att tjäna på lång sikt.

Om du fortfarande är osäker på om du köper ett befintligt företag är det för dig, undrar du nog hur du kommer att kunna se till att det företag du köper förblir framgångsrikt och lönsamt under lång tid efter att du köpt den.

Sättet att se till att ett företag kommer att förbli framgångsrikt är att välja företag från branscher som jag gillar att kalla konjunktursäkert. Profitable Venture expanderar på den här idén genom att säga konjunktursäkert företag, som namnet antyder, är företag som inte påverkas av under en ekonomisk smältning.” Tänk mat, hälsovård, finans.   Företag som tillhandahåller   produkter och tjänster som människor behöver, inte vill ha.

Att plocka med sig:   Ta dina kunskaper och de stora affärsidéerna du har just nu och implementera dem i befintliga företag. Köp ett befintligt företag och du kommer inte bara se vinst snabbare, men du kommer att nå dina långsiktiga mål snabbare.

FÅ DITT GRATIS KOPP AV DEN ULTIMA GUIDE FÖR PENSIONSAVGÅNG!